Activitatile extracurriculare si pregatirea pentru viitor continua sa faca pereche buna in programul Ucenic Electrician. La fel o demonstreaza si cei 300 de elevi inscrisi, care formeaza o echipa responsabila si implicata de viitori profesionisti, participand la ateliere de dezvoltare personala, bazate pe 3 directii principale:
- Colaborare;
- Atitudine si incredere;
- Comunicare, adaptare, flexibilitate.
?
Incepand din luna aprilie, am reluat atelierele de dezvoltare personala din programul Ucenic Electrician, sub o noua forma: workshop-uri interactive de improvizatie aplicata. Componenta cheie a procesului de invatare este interactiunea dintre participanti, prin activitati care unesc grupul si ii pregatesc pe tineri pentru a gestiona situatii reale, in afara salii de curs.
“In programul Ucenic Electrician, pregatim adevarati specialisti de la care sa invatam constant si care sa ne inspire sa luam cele mai potrivite decizii in activitatea noastra. Aceste ateliere reprezinta modul prin care ii ghidam pe tineri sa raspunda situatiilor cu care se confrunta, sa lucreze deschis impreuna si sa isi insuseasca abilitati esentiale pentru viitor.” - a transmis Eugen Butoarca, Director Executiv Distributie Oltenia.
Ce am invatat pana acum?
Unul din lucrurile esentiale pentru succesul unui tanar este capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora. Prima sesiune s-a concentrat pe constientizarea si dezvoltarea unor abilitati in aceasta directie:
- Activitate: Salutul in 4 feluri
Lectia invatata: Starea noastra de spirit depinde de noi si o poate influenta pe a celorlalti
- Activitate: Hipnoza columbiana
Lectia invatata: E important sa asculti inainte sa vorbesti si sa ai grija de ceilalti
- Activitate: Poveste cu DA si NU
Lectia invatata: E important sa spui DA provocarilor pentru a putea invata si creste
O metoda suplimentara de a atinge excelenta: atelierele The Duke of Edinburgh’s Award
In completarea atelierelor de improvizatie, continuam derularea Programului Award, oferit de Fundatia The Duke of Edinburgh si sustinut de partenerii Adrem si EnergoBit. Cu sprijinul Liderilor Award (profesorii si mentorii Distributie Oltenia), elevii parcurg impreuna activitati de dezvoltare, precum:
- sprijinirea unor grupuri vulnerabile prin initiative de voluntariat
- imbunatatirea performantei intr-un anumit sport sau activitate fizica
- participarea la o experienta de aventura in aer liber.
Componenta de educatie non-formala ramane in centrul actiunilor de formare din programul Ucenic Electrician, derulate alaturi de parteneri din arii diverse: Fundatia Progress, Fundatia The Duke of Edinburgh, Adrem sau EnergoBit. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesati:
www.ucenicelectrician.ro/.
Divizia Oameni si Brand