Distributie Oltenia sustine evolutia personala a celor 300 de tineri din programul Ucenic Electrician

Programul Ucenic Electrician, initiat de Distributie Oltenia, marcheaza o noua etapa in dezvoltarea urmatorilor specialisti din energie. Cu ajutorul partenerilor de la Fundatia Progress si Noi Orizonturi, in anul scolar 2022-2023, tinerii din generatia viitorului vor participa la 4 module de dezvoltare personala pentru fiecare nivel educational.

O cariera de succes porneste cu dezvoltarea personala 

Atelierele au un rol esential in consolidarea abilitatilor interpersonale de care tinerii au nevoie pentru a urma o cariera in domeniu. Cu ajutorul trainerilor, elevii vor parcurge un proces de autocunoastere si vor invata aspecte valoroase: importanta echipei si a initiativei, ce inseamna sa fii un bun electrician si care sunt obiectivele specifice, pe termen lung, ale acestei meserii. Intalnirile vor explora invatarea prin joc si vor consolida dinamica de grup, prin exersarea abilitatilor de lucru in echipa. 
 

Ce ne dorim de la fiecare atelier? 

  • Sa ne cunoastem mai bine, sa ne conectam cu echipa si cu valorile unui profesionist in energie: scopul este de a crea contexte prin care tinerii sa impartaseasca cu ceilalti gandurile si dorintele de dezvoltare din acest an scolar, astfel incat sa fie informati si motivati sa se implice in proiect. De asemenea, vom crea cadrul necesar pentru a reflecta cu privire la aceasta meserie, prin cunoasterea profilului/ competentelor unui electrician.
  • Sa comunicam eficient in echipa si individual, sa constientizam importanta atentiei/ascultarii active: ne vom axa pe exercitii utile pentru a depasi situatiile confilictuale, exercitii de insusire a feedback-ului si vom experimenta prin joc moduri inedite de a transmite un mesaj. 
  • Sa constientizam traiectoria profesionala pentru urmatorii 3 ani: vom descoperi noi moduri de a ne implica in activitatea scolara pentru a avea o cariera de succes si vom reflecta la directii noi de dezvoltare in calitate de viitori electricieni. Un exemplu este exercitiul “Cariera mea in imagini”, prin care elevii vor primi mai multe desene care fac parte dintr-un set de imagini de procesare a trairilor personale trecute si viitoare. In continuare, tinerii se vor raporta la viitorul carierei individuale prin intermediul unei imagini, vor selecta fotografia care considera ca reprezinta urmatorii 3 ani din traiectoria lor profesionala si vor motiva alegerea facuta.
  • Sa ne pregatim pentru un interviu: in cadrul ultimului atelier, vom acoperi ce trebuie sa luam in considerare cand scriem un CV, vom simula un interviu de angajare si vom descoperi care sunt comportamentele potrivite si nepotrivite pentru aceasta etapa. 
“Un electrician profesionist stapaneste tehnologia, insa stie, de asemenea, sa comunice si sa lucreze in echipa. In cadrul proiectului Ucenic Electrician, continuam sa sustinem cresterea si transformarea tinerilor inscrisi, prin activitati care acopera toate nivelele de pregatire si dezvoltare - teoretica, practica, dar si personala. Aceste ateliere reprezinta baza pentru meseria pe care o vor practica, pentru ca Ucenicii de azi sa descopere cum pot deveni electricianul de maine in cadrul unei companii precum Distributie Oltenia.” – Eugen Butoarca, Director Executiv, Distributie Oltenia.
 
Alaturi de partenerii nostri cooptati in program in anul 2022, ADREM si EnergoBit, continuam activitatile care ne aduc mai aproape de o noua generatie de profesionisti in domeniul energiei.
 
Divizia Oameni si Brand