Trofeul Electrician Junior adus acasa, pentru al doilea an consecutiv, de ucenicii electricieni ai Distributie Oltenia

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfasurat de Distributie Oltenia, confirma ca viitorul energiei este pe maini bune. Pentru al doilea an consecutiv, ucenicii electricieni au urcat pe podiumul national al celei de-a 42-a editii a competitiei nationale Trofeul Electricianului, fiind premiati cu locul I la proba individuala si Trofeul Electrician Junior 2024 pentru echipa. 
Mai mult, electricienii seniori se intorc acasa cu alte premii importante.

Trofeul Electricianului reprezinta cea mai importanta competitie profesionala la care participa electricieni din toate companiile de distributie a energiei electrice din Romania. Anul acesta au intrat in concurs 105 specialisti ai operatorilor de distributie din intreaga tara, dar si electricieni juniori, parte din programele de formare ale operatorilor de distributie

2 participari, 2 podiumuri ocupate

Dupa ce anul trecut ucenicii electricieni ai Distributie Oltenia, au ocupat podiumul in totalitate, la faza nationala a Trofeului Electrician Junior, anul acesta locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din judetul Teleorman, dar si de echipa de ucenici a companiei obtinand cel mai bun punctaj la cele doua probe.

Cei mai mici dintre electricieni au preluat stafeta de la profesionisti de top

Specialistii Distributie Oltenia au ocupat locurile fruntase in cadrul competitiei la specialitatile Electrician Exploatare Statii Electrice de Transformare 110 kV/MT, Electrician Exploatare MT si JT precum si Masurare Energie Electrica.

Pe langa trofeele castigate la nivel individual, munca in echipa a adus operatorului de distributie si doua premii I la categoriile Masurare Energie Electrica, Verificare Grupuri de Masurare, Exploatare Retele de Distributie MT si JT, un loc doi la echipa Dispeceri si un loc doi cumulat pentru cele 5 specializari.

Evenimentul are o lunga traditie, insa a ramas in atentia specialistilor din energie drept o oportunitate in care isi pot masura talentul si priceperea, dar si o buna ocazie de a-si cunoaste mai bine colegii din intreaga tara si de a invata din experienta acestora.

“Este o onoare si un privilegiu sa urcam pe podiumul Etapei Nationale a Trofeului Electricianului si in acest an. Cu atat mai bucuros sunt de rezultatele obtinute de ucenicii nostri. Sunt increzator in viitorul pe care, alaturi de colegii mei seniori, il asiguram prin pregatirea viitoarei generatii de specialisti in energie. Sunt mandru de echipa Distributie Oltenia si ma inclin in fata castigatorilor. Munca depusa, siguranta in desfasurarea activitatii si responsabilitatea au fost la loc de cinste, pe primele locuri ale podiumului.” Eugen Butoarca, CEO Distributie Oltenia.

Oamenii din spatele premiilor:

  • Categoria Electrician Exploatare Statii Electrice de Transformare 110 kV/MT
- Vaduva Ionel 
- Stancu Cristian 
- Nisipasu Constantin
  • Categoria Masurare Energie Electrica, Verificare Grupuri de Masurare
- Iordan Ionel
- Barboi Silviu
- Raru Darie
  • Categoria Exploatare Retele de Distributie MT si JT
- Enache Nicolae
  • Categoria Electrician Junior
- Iaurum Andrei 
- Micu Codrut
- Peta Marian
 
Atat participarea in sine cat si rezultatele obtinute de profesionistii Distributie Oltenia la fiecare editie a competitiei Trofeul Electricianului sunt dovezi de exceptie ale dedicarii, responsabilitatii si abilitatilor cu care specialistii Distributie Oltenia isi fac meseria, asigurand confortul si continuitatea in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Despre Ucenic Electrician

Proiectul Ucenic Electrician a debutat in 2016, la initiativa Distributie Oltenia, in colaborare cu Liceul Tehnic Astra Pitesti si Colegiul Energetic Craiova, fiind ulterior extins si catre Liceul Energetic Targu Jiu, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin, Liceul Ferdinand 1 Ramnicu Valcea si Liceul Tehnologic Alexe Marin din Slatina.
 
Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, accesati https://ucenicelectrician.ro/
 
Divizia Oameni si Brand