Energie pentru viitor: Programul Ucenic Electrician intra in al optulea an de excelenta in formarea tinerelor talente

8 ani de succes si evolutie constanta ne aduc o noua generatie de tineri dornici sa isi construiasca cariera in domeniul electricitatii, alaturi de ceilalti 200 de colegi mai mari.
Distributie Oltenia are placerea de a anunta deschiderea oficiala a anului scolar 2024-2025 pentru programul Ucenic Electrician, marcand astfel o noua etapa in angajamentul nostru ferm de a sprijini dezvoltarea generatiilor viitoare de specialisti in domeniul energetic. Cu o experienta de opt ani, programul a crescut constant, atragand un numar tot mai mare de tineri dornici sa isi construiasca o cariera solida si de succes in sectorul energiei electrice.
 
 
Programul Ucenic Electrician nu este doar o oportunitate de invatare, ci si o punte catre un viitor stralucit
intr-un domeniu vital pentru societatea moderna si marcheaza noi momente importante:
  • Deschiderea anului scolar pentru aproximativ 310 de Ucenici Electricieni;
  • Aproape 710 000 de euro investiti in proiect din 2016 pana in prezent.

Un nou capitol in dezvoltarea tinerelor talente

Anul acesta, aproximativ 110 noi Ucenici Electricieni vor pasi pe drumul formarii profesionale, alaturi de alti 200 colegi din clasele a X-a si a XI-a, continuand astfel traditia de excelenta in educatia tehnica si profesionala. 

Inovatie si investitii pentru un viitor durabil

Incepand cu anul 2016, programul Ucenic Electrician a beneficiat de investitii totale de aproape 710.000 de euro, menite sa ofere tinerilor acces la resurse moderne si relevante pentru o cariera de succes in domeniul energetic. Anul scolar 2024-2025 va aduce noi oportunitati de practica si dezvoltare profesionala, sustinute atat de parteneriatele traditionale, cat si de noi colaborari, toate avand ca obiectiv principal formarea unor profesionisti de elita in industria energetica

O comunitate in continua expansiune

Deschiderea noului an scolar a fost marcata prin evenimente speciale organizate la liceele partenere: Liceul Tehnologic Astra Pitesti, Liceul Energetic Craiova, Liceul Energetic Targu Jiu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Ramnicu Valcea si Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina. Elevii, impreuna cu parintii si profesorii lor, au avut ocazia de a explora noile oportunitati educationale si de practica, pregatindu-se astfel pentru un an scolar plin de realizari si inovatie.

Angajamentul nostru pentru viitor

Distributie Oltenia ramane dedicata misiunii de a pregati viitorii profesionisti din domeniul energetic, asigurandu-le toate resursele necesare pentru o cariera de succes. Prin acest program, ne mandrim sa contribuim la formarea unei noi generatii de specialisti, care vor juca un rol crucial in transformarea si dezvoltarea continua a sectorului energetic din Romania.
 
”Suntem profund implicati in formarea viitorilor profesionisti din domeniul energetic si hotarati sa le oferim toate resursele necesare pentru a construi o cariera de succes. Comunitatea noastra, deja solida, se extinde in fiecare an cu noi membri, parteneri si Ucenici. Vom continua sa dezvoltam acest proiect prin sprijinul partenerilor nostri, experienta acumulata, resursele disponibile si inovatia pe care o investim pentru a asigura un viitor sigur tinerilor Ucenici. Este atat o onoare, cat si o responsabilitate sa ghidam astazi pe cei care, maine, vor asigura lumina in casele noastre.”– Eugen Butoarca, Director Executiv Distributie Oltenia
 
”In calitate de Coordonator al programului din partea Fundatiei Progress - Partener in proiect, sunt extrem de mandra ca fac parte din Programul Ucenic Electrician. Astfel, pot contribui prin cele mai actuale metode de invatare si cele mai moderne instrumente de lucru la educatia noii generatii de elevi - ulterior specialisti care vor activa in domeniul energiei, atat de important pentru dezvoltarea societatii noastre. In cadrul acestui sector, conform statisticilor oficiale, numarul de locuri de munca a crescut de trei ori in ultimii cinci ani, iar accentul este din ce in ce mai mare pe dezvoltarea tehnologiilor verzi – cu scopul protejarii mediului. Asadar, acest parcurs educational ofera perspective optime, atat in planul unei educatii comparabile cu standardele internationale, cat si in planul activitatii profesionale viitoare. 
Bine ati venit, dragi Ucenici si abia astept sa invatam plini de energie in acest an scolar!” -   Diana Vintila, Coordonator al programului din partea Fundatiei Progress
 
Detalii suplimentare despre beneficiile si oportunitatile oferite in cadrul programului Ucenic Electrician pot fi consultate pe website-ul proiectului, in sectiunea „Despre program”: ucenicelectrician.ro.
 
Divizia Oameni si Brand