Peste 16000 kWh economisiti in Ora Pamantului in zona de operare a Distributie Oltenia

Distributie Oltenia (fosta CEZ Distributie) a monitorizat si anul acesta consumul de energie electrica din intervalul 20:30 – 21:30, in Ora Pamantului, in municipiile Pitesti, Craiova, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria si Ramnicu Valcea, comparandu-l cu valorile inregistrate in weekend-ul post eveniment, in acelasi interval orar.

In cea de-a zecea editie a evenimentului Ora Pamantului, podiumul municipiilor resedinta de judet cu cea mai mare cantitate de energie electrica economisita din zona de operare a Distributie Oltenia a fost format de comunitatile locale din orasele Craiova, Pitesti si Slatina.

Din monitorizarea consumului de energie electrica din statii a reiesit ca locuitorii Craiovei au consumat cu 4180 kWh mai putin decat sambata trecuta, in acelasi interval orar, atribuindu-si astfel locul 1 in topul nostru. Cei 4180 kWh ar putea sa energizeze activitatea unui liceu timp de o luna.

Locul secund ii revine anul acesta comunitatii locale din Pitesti care a economisit 2937 kWh ce reprezinta aproximativ jumatate din consumul lunar al Centrului de Transfuzie Sanguina Pitesti.

Podiumul este completat de orasul Slatina, ai carui locuitori au facut o economie de 2574 de kWh de energie electrica, necesari functionarii unui centru pentru persoane varstnice.

Indemnul de a se implica in protejarea mediului prin diminuarea consumului de energie electrica a fost imbratisat si de comunitatea locala din Ramnicu Valcea care a stins lumina in timpul Orei Pamantului, economisind 2376 kWh, energie care sustine activitatea Centrului de Formare si Dezvoltare Profesionala Valcea.

Locuitorii din municipiile Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu au avut un consum similar, adaugand la randul lor 1738 kWh, respectiv 1716 kWh la totalul de energie economisit la nivelul ariei de operare Distributie Oltenia. Altfel spus, locuitorii din fiecare din cele doua orase au economisit suficienta energie electrica pentru a putea energiza o unitate de pompieri.

In Alexandria, s-au economit 512 kwh, energie care ar putea fi motorul activitatii unui Centru de Dializa, timp de o luna.

Operatorul de distributie din zona Olteniei a facut o traditie din a se implica activ in sprijinirea evenimentului Ora Pamantului, ocrotirea naturii fiind una dintre directiile de responsabilitate sociala ale companiei.