Educatia ramane, metodele de invatare se schimba: pregatim online generatia de maine a Ucenicilor Electricieni

In perioada suspendarii cursurilor, Ucenicii Electricieni din judetele Arges, Dolj, Gorj, Teleorman si Mehedinti au ramas conectati prin intermediul metodelor inedite de e-learning. Incepand din luna aprilie, pregatirea tinerilor a capatat o noua forma, prin care i-am inspirat sa:
  • Exploreze teme precum invatarea online, leadership-ul, public speaking-ul, tehnicile de vanzari si eficienta energetica, prin intermediul unor webinarii educative;
  • Isi impartaseasca experientele din aceasta perioada intr-o atmosfera deschisa, in cadrul atelierelor de dezvoltare personala virtuale cu Asociatia ROI si Fundatia Noi Orizonturi;
  • Descopere importanta meseriilor din domeniul energetic, urmarind proiectii online tematice in parteneriat cu Asociatia Bloc Zero.

?

Aprilie – invatarea continua prin webinariile CEZ Talks for Kids

In luna aprilie, ne-am intalnit cu copiii angajatilor companiei si cu elevii din programul Ucenic Electrician in mediul online, pentru o serie de webinarii cu #energiepentrubine, o initiativa dezvoltata impreuna cu partenerii de la Fundatia Progress:

• invatare online: timp de 1 ora, elevii au descoperit principalele resurse educationale online, platformele unde pot sa urmeze cursuri online si unde pot lucra colaborativ cu colegii pentru a parcurge mai usor materialele educationale;
  • leadership: le-am impartasit elevilor tainele leadership-ului, exemple de lideri pe care ii apreciem si cum pot deveni ei insisi modele demne de urmat pentru cei din jur;
  • public speaking: tinerii au aflat lucruri interesante despre cei mai importanti oratori si au participat la activitati interactive si jocuri de roluri pentru exersarea capacitatii de a sustine un discurs in public;
  • tehnici de vanzari: sub o forma prietenoasa, elevii au aflat cum au aparut vanzarile, care sunt atributele care definesc un bun negociator si importanta tacticilor de negociere, a diplomatiei si a capacitatii de a-l asculta pe celalalt;
  • eficienta energetica: Ucenicii au aflat ce este incalzirea globala, de unde provine energia, ce inseamna eficienta energetica si care sunt masurile concrete de economisire a energiei pe care le putem aplica zi de zi.

Mai – o luna plina de activitati dedicate meseriei viitorului si dezvoltarii personale

• Reluarea atelierelor de dezvoltare personala in mediul online a reprezentat un pas natural identificat in contextul actual, pentru a-i sprijini pe tinerii inscrisi sa ramana conectati si sa faca fata provocarilor aparute. Prin intalnirile derulate, ne-am propus sa le oferim un spatiu pentru impartasirea emotiilor si experientelor traite, tinand cont de perioada dificila prin care trecem. Coordonatorii Fundatiei Noi Orizonturi si ai Asociatiei ROI au discutat cu elevii despre:
  • ceea ce au simtit in aceasta perioada,
  • cum pot ei sa fie de ajutor;
  • ce abilitati si-au descoperit in contextul invatarii online;
  • cum isi prioritizeaza sarcinile legate de scoala, dar si viata personala.
 “Aceste ateliere online ne ajuta sa comunicam cu oameni de la care avem ce invata. In aceasta perioada nu prea ai ce face si nu strica sa petreci timp online, sa inveti ceva nou. Eu chiar as vrea sa continuam aceste intalniri si sa continuam sa invatam despre noi. Personal, am simtit ca aceste intalniri ma ajuta sa uit de zilele grele pe care le traim cu totii.”, ne-a transmis unul din Ucenicii Electricieni ai clasei a X-a din Alexandria, in urma participarii la atelierele virtuale.

Pentru elevii de clasa a VIII-a din judetele Arges, Dolj, Gorj, Teleorman si Mehedinti, am lansat o experienta digitala, inspirata de folosirea mijloacelor educationale ca instrumente educative. Impreuna cu partenerii de la Asociatia Bloc Zero, i-am incurajat pe tineri sa vizioneze scurtmetraje tematice si le-am trezit curiozitatea pentru domeniul energetic, prin intermediul unor povesti si exemple practice care sa ii inspire:
  •  initiativa de racordare la energie electrica a unor sate din Nigeria;
  • experienta meseriei de electrician prin ochii unei femei din SUA.

Pentru mai multe detalii despre oportunitatile de formare oferite de programul Ucenic Electrician, va invitam sa accesati https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician